WIE ZIJN WIJ

Als leraar wiskunde werd ik veel gevraagd om bijles te geven en dat was bijzonder prettig en nuttig werk. Toen ik voor mijn dochter engelse bijles zocht bleek dat erg moeilijk te zijn.

Omdat ik ontdekte dat meer ouders met dat probleem zaten,  heb ik in 1992 het Noordelijk Huiswerk Instituut opgericht, dat als eerste in Nederland lokalen in scholen huurde om de prijs betaalbaar te houden  en nu NHI Studiebegeleiding heet.

Het NHI heeft inmiddels vestigingen in Amstelveen, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Leek en Sneek . Informatie hierover vindt u op de site  www.studiecentra.nl.  NHI studiebegeleiding is aangesloten bij de landelijke vereniging van studiebegeleidingsinstituten  www.lvsi.nl.

Na overname door mijn zoon Oscar van het NHI gaf ik alleen nog wiskunde bijles aan mijn kleindochters, maar omdat de afstand van Beetsterzwaag naar Bussum groot was kreeg ik het idee om de lessen online te geven. De Ipad air bleek door de beeld in beeld functie samen met het programma Baiboard en Facetime uitermate geschikt voor dit doel.

Om deze reden is  precies 25 jaar na de start van het NHI in 2017  leraar.online  opgestart, zodat iedereen  gebruik kan maken van de mogelijkheid om rechtstreeks online bijles te krijgen van docenten, die onder andere bij de twee met ons samenwerkende huiswerkinstituten  NHI studiebegeleiding en PLEK huiswerkbegeleiding werken.

J. Frans Bohlander